Στη μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης ο Πατριάρχης αρχές Μαΐου

 
Επίσκεψη σε πόλεις και κωμοπόλεις της μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης θα πραγματοποιήσει ο Οικουμενικός πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στις αρχές Μαΐου, ο οποίος απεδέχθη σχετική πρόσκληση που του απηύθυναν κατά την επίσκεψή τους στο Φανάρι ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και οι δήμαρχοι Κοζάνης και Σερβίων- Βελβεντού.

 Η πρόσκληση στον πατριάρχη έγινε με αφορμή τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Επισκοπείου της μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης και τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης της Κοζάνης.

 Ειδικότερα, σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη ο μητροπολίτης κ.κ. Παύλος, ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής και οι δήμαρχοι Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και Σερβίων- Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος με τον πατριάρχη, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο Φανάρι, ο κ.κ. Βαρθολομαίος απεδέχθη την πρόσκληση που του απηύθυναν να τιμήσει με την παρουσία του τις παραπάνω εκδηλώσεις.
Συμφωνήθηκε η επίσκεψη να γίνει στις αρχές Μαΐου, ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού, αν και όπως σημείωσε, το πρόγραμμα της επίσκεψή του θα οριστικοποιηθεί από κοινή οργανωτική επιτροπή των δύο μερών.
Όπως μάλιστα ανέφερε ο κ. Κωνσταντόπουλος, ο πατριάρχης θα περιοδεύσει σε όλη σχεδόν τη μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, καθώς προβλέπεται να επισκεφθεί κωμοπόλεις και την ιστορική έδρα του δήμου Κοζάνης την Αιανή, γι’ αυτό και άρχισαν ήδη σε όλη την επικράτειά της μητρόπολης οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις υποδοχής του πατριάρχη.
 Ο δήμαρχος Σερβίων- Βελβεντού δεν παρέλειψε μάλιστα να δηλώσει εντυπωσιασμένος από την γνωριμία του με τον πατριάρχη, καθώς στο γεύμα που παρέθεσε ο πατριάρχης στην πατριαρχική τράπεζα προς τα μέλη της αντιπροσωπείας που τον επισκέφθηκε, αποκόμισε ιδιαίτερα κολακευτική εντύπωση. «Πρόκειται για έναν μεγάλο θρησκευτικό ηγέτη, για μια προσωπικότητα μεγάλης εμβέλειας, για έναν ιδιαίτερα ευγενή, πράο και προσηνή άνθρωπο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος.