Μπαράζ εισβολών σε Εκκλησίες από ιερόσυλους

Σε νέο μπαράζ εισβολών σε  εκκλησίες της Ηλείας επιδόθηκαν  οι σπείρες των ιερόσυλων που  είχαν να χτυπήσουν από τον  περασμένο Αύγουστο!

Μέσα σε λίγα 24ωρα διέρρηξαν πέντε ναούς  και, εκτός από τα χρήματα ή τα πολύτιμα αντικείμενα, έκλεψαν ακόμη και… λάδι!

Οι δράστες χτύπησαν την εκκλησία  του Αγίου Ιωάννη στην Αμαλιάδα όπου έκοψαν το λουκέτο της πλαϊνής πόρτας και άρπαξαν 50 ευρώ από το παγκάρι, δύο δισκοπότηρα, δύο θυμιατά και άλλα εκκλησιαστικά αντικείμενα.

Στη συνέχεια, διέρρηξαν και την αποθήκη, από την οποία πήραν δύο τενεκέδες με ελαιόλαδο βάρους 40 κιλών που φύλαγε ο εφημέριος για τα καντήλια!

Στην περιοχή Μηλιές, οι δράστες διέρρηξαν το ναό του Αγίου Ιωάννη και άρπαξαν 600 ευρώ από το παγκάρι παραβιάζοντας τις τρεις κλειδαριές του.

Στο Στρούσι, οι ιερόσυλοι δεν άφησαν τίποτε όρθιο στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής από το παγκάρι της οποίας άρπαξαν 1.000 ευρώ, ενώ «σήκωσαν» όλα τα τάματα και τα εκκλησιαστικά σκεύη αξίας 1.400 ευρώ.

Στον Αμπελόκαμπο χτύπησαν το ναό της Αγίας Παρασκευής και άρπαξαν από την εικόνα τάματα αξίας 1.000 ευρώ.

Και στο Σταφιδόκαμπο, διέρρηξαν το ναό του Αγίου Νικολάου από τον οποίο έκλεψαν το Άγιο Δισκοπότηρο.

Άγνωστοι ιερόσυλοι έδρασαν και στην Άρτα, όπου εισέβαλαν στην μονή της Κάτω Παναγιάς, διέρρηξαν την εκκλησία και έκλεψαν τα αφιερώματα και επτά ασημένια καντήλια.

Ορισμένα από τα κλοπιμαία βρέθηκαν πεταμένα στον περιβάλλοντα χώρο, όπου πιθανότατα έπεσαν από τους δράστες χωρίς να το αντιληφθούν.

Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών διενεργεί η Ασφάλεια Άρτας.

Ακριβώς  δυο χρόνια πέρασαν από τη  διάρρηξη σε εκκλησία της Αλεξανδρούπολης, αλλά τελικά εξιχνιάστηκε! Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο δράστης βρίσκεται ήδη στη φυλακή για άλλες κλοπές!

Πρόκειται για έναν 22χρονο Έλληνα, που είχε κλέψει 150 ευρώ από το παγκάρι στις 9 Φεβρουαρίου 2010 και η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Όλα κι  όλα… 11 ευρώ σε κέρματα ήταν η λεία του 31χρονου τοξικομανή που διέρρηξε την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους στην Κοζάνη και παραβίασε το παγκάρι!

Άνδρες της Ασφαλείας τον εντόπισαν πριν απομακρυνθεί, τον συνέλαβαν και βρήκαν πάνω του ένα κατσαβίδι, ένα μαχαίρι και ηρωίνη βάρους 8 γραμμαρίων.

Έτσι, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης που του άσκησε δίωξη για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών.