Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: "Να αλλάξουν νοοτροπία οι Έλληνες"

"Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα επηρεάζει δυστυχώς και την Κύπρο", δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και εκφράζει την ευχή να μην καταρρεύσει, γιατί, όπως αναφέρει, εάν καταρρεύσει θα μας παρασύρει κι εμάς.

"Δεν θα σταθούν οι τράπεζές μας, εάν πτωχεύσει η Ελλάδα, κακά τα ψέματα. Εκείνο που πρέπει να γίνει στην Ελλάδα είναι οι αδελφοί μας εκεί να αλλάξουν νοοτροπία. Αυτή η νοοτροπία που έχουν δεν θα τους ωφελήσει", σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Υποδεικνύει ότι πρέπει να σταματήσουν για παράδειγμα τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες, οι οποίες, όπως υποστηρίζει, κάθε απεργία έχει κόστος.

"Δεν έχει εισόδημα ή θετικά αποτελέσματα. Όλα είναι αρνητικά. Απλά στέλνει μερικά μηνύματα, αλλά όλα τα μηνύματα είναι μετά τη 12η. Δεν υπάρχει διόρθωση. Έπρεπε προηγουμένως να φώναζαν", αναφέρει.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος, αφού έθεσε το ερώτημα "το κράτος ποιος το μπατίρισε;", υποστήριξε στην απάντηση του.

"Όλοι τους, με επικεφαλής τους πολιτικούς. Όλοι όσοι δούλευαν στο κράτος όπου μπορούσαν να κλέψουν, έκλεβαν. Ήταν φυσικό ότι αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να σταματήσει'.